Yeni
Yükleniyor..

Who Am I

Merhaba Hoşgeldiniz ben İbrahim Gültepe Yazılım ve Siber Güvenlik uzmanıyım bu bloğu açmamdaki neden C# eğitimi ve güncel olan virüs donanım sorunlarını çözmek ve sizinde yapabileceğiniz hack çalışmalarını öğretmek.

CryptoLocker Virüsü




Merhaba arkadaşlar, sizlere CryptoLocker virüsünden korunma yolunda bahsedeceğim, bu yönde çok sayıda kaynak internette bulunuyor fakat aşağıda ki yazı tüm virüslere karşı alınacak tedbirleri kapsıyor, Aşağıda ki yönergeler %98 yardımcı olacaktır.
Dün, Cryptolocker virüsünün bulaştığı bir bilgisayarı inceleme fırsatım oldu, tüm belgeler, resimler özetle herşey şifrelemiş ve çözmek isterlerse diye bir not bırakılmıştı, not da darknet(internetin yeraltı dünyası, tor ağı) bağlantıları ve bitcoin(sanal para birimi) hesapları belirtilmiş, bu bilgiler ışığında ödeme yapıldığı taktirde çözüm için gerekli işlemin hackerlar tarafından yapılacağı bildiriliyordu.
Açıkçası, İnternet kullanıcılarının ve bilişim sektöründe ki insanların çoğu darknet ve bitcoin’i bilmiyor haliyle bu fidyeyi ödeyip verileri kurtarabilmeleri mümkün değil.
Ayrıca üç kuruşun hesabını yaparak bilgisayar alan kişiye gel de – 300 $ istiyorlar yoksa aile fotoğraflarınıza veya şu şu dosyalarınıza bir daha ulaşamasınız demekte sindirimi kolay bir durum değil.
İşte durum bu noktaya ulaşmadan önemler almak en mantıklısı.
Ne yapmalıyız?
Bu tip sorunlara maruz kalmamak için özellikle windows 7 kullanıcıları bilgisayarında kaspersky yada comodo firewall gibi güvenlik yazılımlarını kullanmalıdır.
Windows 8, 8.1 ve 10 kullananlar için ise güvenlik duvarını etkinleştirip windows defender’ı güncel tutmaları yeterli ama, aması var…
Aması şu tüm windows sürümleri için Administrator hesabı etkinleştirilerek bir standart “kullanıcı türü”nde kullanıcı oluşturulmalı ve bilgisayar o hesapla kullanılmalıdır.
Gov.tr com.tr uzantılı mail adresleri ve dışında ki adreslerden gelen maillerde sunulan ekler kesinlikle çift tık mantığıyla açılmamalı, önce masaüstüne kaydedilmelidir, söz konusu ek, bir zip veya rar dosyası içindeyse içerisinde ki dosya(lar) sürükle bırak yardımıyla yada klasöre çıkar yoluyla masaüstüne çıkarılmalıdır, virüs varsa antivirüs uyarı verecektir.
Periyodik olarak bilgisayarın yedeği taşınabilir harddiske yada bulut sunucuya alınmalı, bu sayede dosyaların yedeği tutulmalıdır.
Bazı insanlar Antivirüs bilgisayarımı yavaşlattı diyebilir, Herkes şunu mutlaka anlamalı, Bilgisayarı yavaşlatan şey, yeni nesil donanımları mecbur kılan, insan istek ve ihtiyaçlarına göre gelişen yazılımlardır.
Google Plus'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

Ziyaretçi Sayısı

15.08.2015 den itibaren Toplam 1.982.258 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi