Yeni
Yükleniyor..

Who Am I

Merhaba Hoşgeldiniz ben İbrahim Gültepe Yazılım ve Siber Güvenlik uzmanıyım bu bloğu açmamdaki neden C# eğitimi ve güncel olan virüs donanım sorunlarını çözmek ve sizinde yapabileceğiniz hack çalışmalarını öğretmek.

Programlama'ya Başlayanlara Tavsiyeler





Aslında basit bir Google sorgusu ile bu sorunun pek çok cevabı olduğunu görebilirsiniz. En önemli tavsiye, bol bol kod yazın. Her kod satırı ile kendinizi biraz daha geliştireceksiniz.

1:)Aklınızda her zaman için bir uygulama sorusu olsun ve bu soruyu çözmeye çalışın. Dahası ne yapın edin bu sorunun cevabını bulun.

2:)Birisi sizden bir iş istediği zaman, bu benim için zor / imkânsız demeyin, bir yolunu bulun ve yapın.

3:)Asla vazgeçmeyin.

4:)Asla “bu yapılabilir mi?” şeklinde yöneltilen sorulara “hayır” demeyin. Çözümünü bilmiyorsanız bile “Evet yapılabilir” deyin ve çözüm yollarını araştırın.

5:)Dünya üzerinde biri bir işi yapmışsa, siz de bu işi yapabilirsiniz. Bunu unutmayın!

6:)Bol bol kitap okuyun, satranç oynayın, spor yapın, zekâ oyunları oynayın, bulmaca çözün, vb. beyninizi çalıştıracak her türlü etkinliği yapın. Programcılık beyin kullanma işidir.

7:)Eğer merak etmiyorsanız, sabırlı değilseniz, saatlerinizi bilgisayar başında geçiremiyorsanız, yeni bir şeyler öğrenmekten zevk almıyorsanız, çabuk pes ediyorsanız, kendinize başka bir meslek seçin.

8:)Matematik dersleri sizin için zevkli geçiyorsa, iyi bir programcı adayısınız demektir.

9:)Programcılık asla ve asla “1 ile 100 arası sayıların toplamını bulan program” ı yazmak değildir. Çok daha ileri bir iştir. O yüzden bu tip soruları başkalarına sormayın kendiniz yapın.

10:)Programlama ile ilgili her türlü etkinliğe katılmaya çalışın. Kendi ilgi alanınıza girse de girmese de, bir şey anlasanız da anlamasanız da mümkün olduğunca bu etkinliklere katılın. Hiçbir şey öğrenmeseniz bile ufkunuz açılır, dünyada neler oluyor bitiyor görürsünüz.

11:) Programlama sınavından 100 almanız, sizi iyi bir programcı yapmaz. Derslerde gördüğünüz şeyleri bir kenara bırakın kendinizi geliştirmek için çalışın.

12:)Programlamayı başkası size öğretemez. Siz öğrenirsiniz. Ama birileri size bu konuda yönlendirici, tavsiye verici, rehberlik edici olabilir.

13:)Soru sormaktan utanmayın. (bkz. 10. Madde. Kastettiğim bu tip sorular değil elbette…)

14:)Bilgisayarınız yoksa bir mutlaka bir bilgisayar alın, internetiniz yoksa mutlaka internete her an girebilmenin yolunu bulun.

15:)Kimse programcılığa başladıktan 1 ay sonra süper bir programcı olamaz. Bu uzun yıllarınızı alacak zorlu bir süreçtir. O yüzden ne kadar erken hareket ederseniz, o kadar çok yol alırsınız.

16:)Programcılıkta, öğrenmenin sonu yoktur. O yüzden ilginizi çeken veya sizden istenen konularda uzmanlaşmaya yönelik, diğer konularda ise genel kültürünüzü arttırmaya yönelik çalışın.

17:)Unutmayın, programcılık çoğu kişinin 1. mesleği değildir. Tanıdığım pek çok kişi programcılığı 2. meslek olarak yapıyor. Dolayısıyla ne iş üzerine çalışıyorsanız çalışın programcılıkla ilgilenebilirsiniz.

18:)Programcılığı üniversiteye gidince öğrenirim, ya da hafta sonu kurslara gidip öğrenirim diyen arkadaşlara: Yanılıyorsunuz. Bu mantığı unutun. Öğrenecekseniz kendiniz öğreneceksiniz. Sizin haricinizdeki herkes size yardımcı olabilir sadece siz öğrenmek isteyin.

Aklıma Geldikçe Ekleyecem ...
Google Plus'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

Ziyaretçi Sayısı

15.08.2015 den itibaren Toplam 1.982.258 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi