Yeni
Yükleniyor..

Who Am I

Merhaba Hoşgeldiniz ben İbrahim Gültepe Yazılım ve Siber Güvenlik uzmanıyım bu bloğu açmamdaki neden C# eğitimi ve güncel olan virüs donanım sorunlarını çözmek ve sizinde yapabileceğiniz hack çalışmalarını öğretmek.

Yazılımcıların İzlemesi Gereken Dizi ve Film Tavsiyelerim

Merhaba arkadaşlar, aşağıda sıralayacağım filmleri izlemediyseniz mutlaka izleyin. Herkesin izlemesi gerektiğini düşündüklerimi sıraladım, ilave edecekleriniz olursa iletin eklerim:)




Almanlar genç bir bilgisayar dahisi olan Benjamin  ile seyir zevki yüksek bir film sunuyorlar bize.
Benjamin sadece Almanya değil tüm dünyada ses getirecek ve diğer Hacker gruplarının onayını kazanacak bir isim yapma peşindedir. Şans eseri bir grup ile yolları kesişir ve bu hayali gerçekleştirmek için çeşitli kurumlara saldırılarda bulunmaya başlar. Ancak her şey istedikleri gibi gitmeyecek ve büyük sorunlar ile karşılaşacaklardır.
Yakın zamanda izlediğim en iyi filmlerin arasında diyebilirim mutlaka izleyin 🙂



Teknoloji dünyasının iki büyük isminin hikayelerinin anlatıldığı film.
Apple ilk bilgisayarını nasıl üretti ? Dos ve Windows ortaya nasıl çıktı gibi soruların cevaplarını da içeriyor. Kişisel bilgisayarların ilk çıkışından, IBM’in sektöre nasıl hakim olduğunu anlatan film kesinlikle hoşunuza gidecektir.


Gizemli milyarder ve yazılımcı Harold Finch, eski CIA ajanı olan John Reese’i işe alıyor. Amaçları ise makinenin onlara verdiği isimlerin kurban mı katil mi olduğunu tespit edip suçu işlenmeden önce durdurmak.
Keyifle izleyeceğiniz bir dizi olacağına eminim:)


The Social Network, Facebook ’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hayat hikayesini ve ünlü sosyal paylaşım sitesinin kurulma aşamalarını keyifli bir şekilde anlatıyor. Farklı sosyal paylaşım siteleriyle ilgili de ipuçları yakalayabilirsiniz, iyi seyirler.



Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini “Neo” adı altında program kırarak ve Matrix’i araştırarak geçirir. İzlemediyseniz bu seriyi izlemenizi mutlaka öneririm, baş tacıdır harikadır.


Elliot dünyayı değiştirmek isteyen bir Hacker. Kendisini dünyadan tamamen soyutlamış olan Elliot bilgisayar ile neler yapılabileceğini gösteriyor.Yoğun ve oldukça derin bir anlatımla ilerleyen dizi  her yönü ile harika bence 🙂Devrim kodlar ile gerçekleşebilir mi ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


CIA’in hapisten yeni çıkmış usta bir hacker aracılığıyla büyük miktarda parayı iç etme girişimini konu alıyor. ABD çapında uyuşturucuyla mücadeleden sorumlu DEA, ‘Kılıçbalığı’ kod adlı operasyonunu 1986 yılında iptal edince, 400 milyon dolar gibi yüksek miktarda kara para, kimsenin kullanamayacağı bir biçimde açıkta kalmıştır.Fakat paraya ulaşmak için, özel bir güvenlik kodunu kırmak gerekir önce, bol aksiyonlu harika bir film daha iyi seyirler 🙂



Yazılım dünyasını eğlenceli bir şekilde anlatan filmlerden biri Silikon Vadisi. Silikon Vadisi’nde çalışan, içine kapalı asosyal bilgisayar programcısı Richard ve onun beş arkadaşının öyküsünü anlatıyor.
Eğlenceli anlatımla beraber yazılımla henüz yeni yeni ilgilenmeye başlıyorsanız mutlaka izleyin derim şevkinizi artırır. 🙂



Steve Jobs üniversite öğrenimini yarıda bırakıp kendisini evlatlık edinen ailesinin yanına, Kalifornia’ya geri döner. Bu hamle sadece kendisinin değil, teknoloji dünyasının da talihine yön verecek önemli bir adımı doğurur.
Film, Apple’ın kurucusu olan ve 2011 yılında kanser nedeniyle hayatını kaybeden teknoloji ve endüstri dahisi Steve Jobs’un gençlik yıllarından başlayan hayat hikayesine odaklanıyor.



Adam Cassidy haberleşme devi Wyatt Corporation’da isimli şirkette çalışmakta ve orada yükselmek için mücadele eden bir teknoloji uzmanıdır. Çalıştığı şirket bir haberleşme şirketidir ve kendisi hırsla burada mücadale vermektedir. Bir gün büyük bir hata yapılmış ve Adam’a şirketin Ceo’su Nicholas tarafından şantaj yapılmıştır. Ondan rakip bir başka firmaya gidip casusluk yapması istenir. Karşı rakip firmadaki kişide onun akıl hocasıdır. Birden bu durum onu para, lüks, kadın gibi şeylerle buluşturur ve o hayalini yaşamaya başlar, harika filmdir izleyin 🙂


Küçük yaşlarda FBI’yı hackleyerek isminden söz ettirmiş Walter O’Neil’ı dedektif Cabe özel yazılımlar için bir görev vermiştir ancak bu yaptığı yazılımın Irak savaşında kullanıldığını öğrenen Walter, yaptığı programı bırakarak dedektif Cabe ile de tüm ilişkilerini koparmıştır, iyi seyirler.

Dünyanın en iyi hacker Kevin Mitnick’in hayatını anlatan biyografi türünde bir filmdir. Diğer birçok filmin aksine hacker kavramına başka bir açıdan bakar. Bize hackerların sadece bilgisayar ağına girip alarm çalıştırma, para çalıp eğlenme, internet sitelerinde sağla solla dalga geçmekten daha fazlası olduğunu anlatır.

Şimdilik bu kadar, bunları izledikten sonra devamını da ekleyeceğim, iyi seyirler dostlar 🙂






Google Plus'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

Ziyaretçi Sayısı

15.08.2015 den itibaren Toplam 1.982.258 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi